-
ui
ui

AAN TAFEL MET: Eline & Marloes

Werknemers vanaf het eerste uur: Eline en Marloes zijn bekende gezichten in Café 1640

Eline en Marloes werken al in het Schoutenhuis sinds de oprichting in 2007. Ze voelen zich daar helemaal thuis. Een paar dagen in de week gaan ze daar dan ook met veel plezier naartoe, ook nu de lunchroom vernieuwd is en voortaan Café 1640 heet. “Gasten in de watten leggen en blij maken is het leukste wat er is.”

Al vrij snel wist Eline dat ze een baan in de horeca wilde. Terwijl ze werkte bij Prins Heerlijk besloot ze een horecacursus te volgen, waar ze de kneepjes van het vak leerde en merkte hoe belangrijk gastvriendelijkheid is in de horeca. “Nadat ik de cursus had afgerond en gevraagd werd wie in de horeca wilde komen werken, was ik direct enthousiast. Het voelde voor mij als een stapje hogerop. Echt een uitdaging.”

Wie net als Eline ook al jaren bij Café 1640 werkt is Marloes. “Ik doe het al zo lang dat ik de tel kwijt ben”, lacht ze. Regelmatig fietst ze ’s ochtends met veel plezier van haar woonlocatie in het noorden van Alphen naar haar werk toe. “Ik vind het heel leuk om daar te werken. Met collega’s, vrijwilligers en begeleiders is het altijd gezellig. Zeker omdat ik af en toe grapjes uit kan halen. Als ik in de keuken sta met een collega die bang voor muizen is, maak ik vaak een grapje dat er een muis loopt.”

Klusjes en kokoskoekjes

Eline en Marloes vinden het heerlijk om onder de mensen te zijn. “Gasten verwelkomen en hen aan tafel bedienen vind ik geweldig om te doen. Ik word er heel gelukkig van om gasten blij te maken door ze lekker te verwennen”, vertelt Eline met een grote glimlach op haar gezicht. Eline is een harde werker, maar er zijn stiekem wel klusjes waar ze onderuit probeert te komen. “Het toilet schoonmaken vind ik het minst leuk. Soms probeer ik daar onderuit te komen door andere klusjes voor mezelf te verzinnen”, grinnikt ze.

Marloes is bij Café 1640 vaak in de keuken te vinden, waar ze helemaal op haar plek zit. Als één van de weinigen weet ze ook het recept van de kokoskoekjes die bij Café 1640 worden geserveerd bij de koffie en thee. “De kokoskoekjes komen bij Prins Heerlijk vandaan. Doordat ik daar ook een paar dagen in de week werk, weet ik het recept”, legt ze uit. Op de vraag of ze het recept wel eens met haar collega’s of gasten heeft gedeeld, antwoordt ze resoluut nee. “Over het recept mag ik niks zeggen, dat is strikt geheim!”

Onder de mensen zijn

Café 1640 heeft veel vaste gasten. Eline en Marloes zijn voor hen bekende gezichten. “Soms word ik zelfs herkend als ik op straat loop”, lacht Eline. Bekenden weten de lunchroom ook regelmatig te vinden. Marloes: “Mijn ouders komen soms langs, net als vrienden die ik bij de disco heb leren kennen. Dat vind ik heel erg leuk. Maar ze krijgen geen voorkeursbehandeling hoor!” Er is alleen wel één persoon die heel hard voorbij fietst. “Dat is mijn vriend”, lacht Marloes. “Maar dat is niet zo erg, want ik zie hem heel vaak.”

Als Eline niet in Café 1640 te vinden is, werkt ze bij de gemeente. Daar doet ze administratieve klusjes zoals printen en dingen sorteren. “De afwisseling tussen mijn werk bij de gemeente en Café 1640 vind ik heel erg leuk. Bij de gemeente is het wat zakelijker en hier kan ik mijn rust vinden”, vertelt ze. Dat alles nu weer redelijk normaal is gezien de coronamaatregelen vindt ze dan ook erg fijn. “Ik was er echt aan toe om weer lekker onder de mensen te zijn. Nu ben ik nóg gemotiveerder dan voorheen om iedereen een leuke dag te bezorgen!”

Dit interview is tot stand gekomen in samenwerking met Alphens.nl

Reserveren? Bel 0172-495566

Vrienden

VRHL Content & Creatie • Kroes & Partners Notarissen • Kwekerij Louis Kroft • Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn Kringloopwinkel de Kring Reeuwijk • Stichting Pelgrimshoeve • Praxis • Rotary Club • Stichting Vrienden van Dichtbij

Ook zijn er jaarlijks trouwe donateurs die het Schoutenhuis een warm hart toedragen.