-
ui
ui

Expositie Frans Beurs – Sporters in beweging

10 mei tot en met 5 juli 2022

Alphenaar Frans Beurs (1941) is vanaf zijn jonge jeugdjaren al enthousiast bezig met tekenen en kreeg vroeger op school al complimenten over zijn tekeningen. Tijdens zijn muzikale loopbaan bij de tamboers en pijpers van het Korps Mariniers heeft Frans veel van de wereld gezien en was hij naast muzikant ook operationeel inzetbaar.

Voor tekenen was geen plaats in zijn actieve leven. Na zijn vroegtijdige pensioen is hij als vrijetijdsbesteding weer gestart met tekenen en schilderen. Schildertechnieken heeft hij geleerd bij de schilderclub Pro Arte in Hazerswoude Rijndijk. Frans schildert naar voorbeeld maar brengt zelf kleur en fantasie in zijn werk. Hij gebruikt kwasten en acrylverf, maar de achtergronden van veel van zijn schilderen verft hij gewoon met de vingers om er veel beweging en snelheid in te krijgen.

Zo ook bij de schilderijen van sporters, die hij in café 1640 exposeert. De doeken bruisen van de actie en kleur. Frans schildert ook landschappen en dieren.

Reserveren? Bel 0172-495566

Vrienden

VRHL Content & Creatie • Kroes & Partners Notarissen • Kwekerij Louis Kroft • Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn Kringloopwinkel de Kring Reeuwijk • Stichting Pelgrimshoeve • Praxis • Rotary Club • Stichting Vrienden van Dichtbij

Ook zijn er jaarlijks trouwe donateurs die het Schoutenhuis een warm hart toedragen.