-
ui
ui

EXPOSITIE KEES DE JONG – URBEX FOTO’S

5 januari tot en met 3 maart 2023

Kees begon na zijn pensionering in 2006 met fotograferen om inspiratiemateriaal te verzamelen voor zijn schilderhobby. Maar het fotograferen is inmiddels zijn passie geworden en schilderen staat sinds 2007 op een laag pitje.

Tijdens een bezoek aan het Belgische Maasmechelen liep Kees oude gebouwen en twee verlaten torens tegen het lijf. Deze torens werden gefotografeerd om later te ontdekken dat het de liftbokken waren van de verlaten kolenmijn in Eisden. Zijn belangstelling was gewekt en zo begon Kees zijn UrbEX-avontuur. Hij keek met andere ogen om hem heen en al snel volgden bezoeken aan andere ‘verlaten’ kolenmijnen in de Belgische Kempen, het Ruhrgebied en andere veelal industriële overblijfselen in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië en Frankrijk.

Urban explorers maken ontdekkingstochten naar verlaten dorpen en gebouwen. Ze leggen vast wat bijna volledig in de tijd is verdwenen. Ze gaan daarbij zorgvuldig te werk en nemen veiligheid in acht. Voordat ze een locatie betreden wordt er een Last Minute Risk Analyse uitgevoerd. Ze behandelen alles met grote zorg en respect en laten geen sporen achter dan alleen voetstappen. Vandalisme wordt ten zeerste afgekeurd. “Ze schieten plaatjes en maken praatjes”.

Reserveren? Bel 0172-495566

Vrienden

VRHL Content & Creatie • Kroes & Partners Notarissen • Kwekerij Louis Kroft • Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn Kringloopwinkel de Kring Reeuwijk • Stichting Pelgrimshoeve • Praxis • Rotary Club • Stichting Vrienden van Dichtbij

Ook zijn er jaarlijks trouwe donateurs die het Schoutenhuis een warm hart toedragen.