-
ui
ui

Expositie Bert Uytley

Digitale creaties, 3 mei tot en met 5 juli 2024

Bert Uytley is opgeleid voor vele vaardigheden – ook schilderen, tekenen en fotografie – maar prefereert toch om zichzelf autodidact te noemen. Hij is alweer geruime tijd met pensioen, maar experimenteel als nooit te voren. Toen de revolutie van het digitaal fotograferen begon, realiseerde hij zich dat de mogelijkheden oneindig waren. De digitale technieken geven de vrijheid om beelden te componeren die de werkelijkheid achter zich laten en een andere wereld te scheppen. De foto’s die nu geëxposeerd worden zijn uit twee series:

  1. Groente en Fruit: Rondom die objecten wordt er een fantasietje opgebouwd. Vaak met een glimlach, soms wat serieuzer.
  2. Hollandse Lijnen: Bert werd getroffen door het bijzondere karakter van het kunstmatige landschap in het westen van het land. Polderlandschappen met rechte lijnen en altijd bebouwing aan de horizon. Deze fotografieken hebben een grafisch karakter, de ene meer dan de ander. En hoewel het realistische foto’s lijken, zijn ze digitaal samengesteld uit deels digitaal getekende elementen, deels uit gefotografeerde elementen. Zodat er een niet bestaande werkelijkheid ontstaat.
Reserveren? Bel 0172-495566

Vrienden

VRHL Content & Creatie • Kroes & Partners Notarissen • Kwekerij Louis Kroft • Stichting Kringloop Alphen aan den Rijn Kringloopwinkel de Kring Reeuwijk • Stichting Pelgrimshoeve • Praxis • Rotary Club • Stichting Vrienden van Dichtbij

Ook zijn er jaarlijks trouwe donateurs die het Schoutenhuis een warm hart toedragen.